1. В голяма купа сипете майонезата, прясното песто, лимоновия сок, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

2. Нарежете сготвените пилешки гърди на резени и ги добавете в купата. Разбъркайте много добре и оставете пилето да престои в хладилник няколко часа или 1 нощ.

3. За салатата обелете краставицата, разрежете я на две по дължина и издълбайте семките. Нарежете на полукръгчета. Доматите разрежтее на половинки. Обеленото авокадо нарежете на резени и ги сложете в голяма купа. Поръсете с лимонов сок и разбъркайте. Добавете краставицата и доматите. Овкусете със сол и черен пипер непосредствено преди сервиране. Разбъркайте.

4. Сервирайте пилешкото месо в песто по средата на голямо плато, а отстрани подредете салата. Поръсете с кедрови ядки, микрорастения и листа босилек.

Продукти

  • 3 бр. сварени или печени пилешки гърди (без кости и кожа)
  • 2 бр. големи удрели авокадо
  • 1/2 лимон, сок
  • За салатата:
  • 1/2 краставица
  • 18 бр. дребни доматчета
  • 4 с.л. прясно песто от босилек
  • 6 с.л. лека майонеза
  • 1/2 лимон, сок
  • сол и черен пипер
  • За гарниране:
  • 25 г запечени кедрови ядки
  • микрорастения
  • листа босилек

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички