Пиле в песто със салата
Рецепта от: Мери Бери
1. В голяма купа сипете майонезата, прясното песто, лимоновия сок, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
2. Нарежете сготвените пилешки гърди на резени и ги добавете в купата. Разбъркайте много добре и оставете пилето да престои в хладилник няколко часа или 1 нощ.
3. За салатата обелете краставицата, разрежете я на две по дължина и издълбайте семките. Нарежете на полукръгчета. Доматите разрежтее на половинки. Обеленото авокадо нарежете на резени и ги сложете в голяма купа. Поръсете с лимонов сок и разбъркайте. Добавете краставицата и доматите. Овкусете със сол и черен пипер непосредствено преди сервиране. Разбъркайте.
4. Сервирайте пилешкото месо в песто по средата на голямо плато, а отстрани подредете салата. Поръсете с кедрови ядки, микрорастения и листа босилек.
Продукти
- 3 бр. сварени или печени пилешки гърди (без кости и кожа)
- 2 бр. големи удрели авокадо
- 1/2 лимон, сок
- За салатата:
- 1/2 краставица
- 18 бр. дребни доматчета
- 4 с.л. прясно песто от босилек
- 6 с.л. лека майонеза
- 1/2 лимон, сок
- сол и черен пипер
- За гарниране:
- 25 г запечени кедрови ядки
- микрорастения
- листа босилек
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол