Пиле в хрупкава кора с ревен

Пиле в хрупкава кора с ревен

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на тънки ивици и ги сложете в купа. Овкусете със сол ич ерен пипер. Добавете канелата, меда и малко олио. Разбъркайте и поставете купата в хладилник за 10 миунти.
2. Почистете зеления фасул и го бланширайте в тенджера с вряща подсолена вода за 2 минути. ПРецедете го и го изплакнете със студена вода.
3. Нарежете варените картофи на филийки и ги пържете в тиган с 1-2 с.л. зехтин 12 минути, като от време на време ги разбърквате.
4. За компота от ревен измийте и обелете ревена. Нарежете го на едри парчета и го сложете в тенджера. Полейте го със сока на портокала. Обелете и настържете фино джинджифила и го добавете в тенджерата заедно със захарта. Захлупете съда и задушавайте 15-20 минути, до разпадане на ревена.
5. Разрежете фенела на две и изрежете твърдата част в долната част на всяка половина. Нарежете го на тънки ивици.
6. Разстелете кора и я намажете с малко олио или зехтин. Прегънете я на две и по средата и сложете малко пилешко месо, върху него малко зелен фасул и нарязан фенел. Намажете втора кора с мазнина и я прегънете на две. Поставете я върху пълнежа и подвийте краищата на така получения пакет навътре. Поставете пакета в плоска тава, като го обърнете наобратно. Намажете с мазнина пакета отгоре. Направете още 3 пакета по същия начин. Печете пакетите в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
7. Разрежете хрупкав пакет от кори на две и го сервирайте с гарнитура от пържени картофи и топъл или студен компот от ревен, поставен в отделна купичка.

Продукти

  • 400 г пилешки гърди
  • 2 с.л. мед
  • олио
  • 1 ч.л. канела
  • 200 г зелен фасул
  • 1 глава фенел
  • 8 листа фини точени кори
  • 600 г ревен
  • 1 портокал
  • сок
  • 2 см джинджифил
  • 4 с.л. захар
  • 700 г сварени картофи
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти