Начин на приготвяне:

1. Сложете ориза в тенджера и го залейте с гореща вода. Водата трябва да е 1-2 пръста над ориза. Овкусете ориза с щипка къри, захлупете тенджерата и оставете да ври 10 минути, докато водата се абсорбира напълно.
2. Нарежете пилешките гърди на парчета. Сложете го в добре загрят тиган с 1 с.л. зехтин и го оставете да се запържи.
3. Нарежете на колелца зеления лук, а чесънът на ситно. Обелете и настържете джинджифила. Щом пилешкото месо е придобило златист цвят, добавете нарязаните продукти.
4. След 1-2 минути добавете сметаната и доматеното пяре. Разбъркайте кърито на слаб огън. Накрая добавете подправките - гарам масала, червен пипер и горчица на прах.
5. Сервирайте ориз за основа, а върху него къри. Поръсете с листа пресен кориандър.

Продукти

  • 250 г ориз басмати
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 см джинджифил
  • 350 мл сметана
  • 3 парчета пилешки гърди
  • 200 г доматено пюре
  • 4 с.л. гарам масала
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. горчица на прах

Свързани рецепти