Начин на приготвяне:
1. Сложете ориза в тенджера и го залейте с гореща вода. Водата трябва да е 1-2 пръста над ориза. Овкусете ориза с щипка къри, захлупете тенджерата и оставете да ври 10 минути, докато водата се абсорбира напълно.
2. Нарежете пилешките гърди на парчета. Сложете го в добре загрят тиган с 1 с.л. зехтин и го оставете да се запържи.
3. Нарежете на колелца зеления лук, а чесънът на ситно. Обелете и настържете джинджифила. Щом пилешкото месо е придобило златист цвят, добавете нарязаните продукти.
4. След 1-2 минути добавете сметаната и доматеното пяре. Разбъркайте кърито на слаб огън. Накрая добавете подправките - гарам масала, червен пипер и горчица на прах.
5. Сервирайте ориз за основа, а върху него къри. Поръсете с листа пресен кориандър.
2. Нарежете пилешките гърди на парчета. Сложете го в добре загрят тиган с 1 с.л. зехтин и го оставете да се запържи.
3. Нарежете на колелца зеления лук, а чесънът на ситно. Обелете и настържете джинджифила. Щом пилешкото месо е придобило златист цвят, добавете нарязаните продукти.
4. След 1-2 минути добавете сметаната и доматеното пяре. Разбъркайте кърито на слаб огън. Накрая добавете подправките - гарам масала, червен пипер и горчица на прах.
5. Сервирайте ориз за основа, а върху него къри. Поръсете с листа пресен кориандър.
Продукти
- 250 г ориз басмати
- 1 връзка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 2 см джинджифил
- 350 мл сметана
- 3 парчета пилешки гърди
- 200 г доматено пюре
- 4 с.л. гарам масала
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. горчица на прах