Начин на приготвяне:

1. Загрейте тенджера с огнеупорни дръжки и капак и на дъното и подредете бутчетата с кожата надолу. Поръсете ги със сол и черен пипер. Щом придобият златист цвят, ги извадете в чиния.
2. В мазнината от бутчетата сипете обеления и нарязан на полумесеци лук и нарязаните на тънки филийки скилидки чесън. Разбъркайте и овкусете с кимион, лют червен пипер и канела. След минута добавете пълни лъжици кедрови ядки и разбъркайте.
3. Поръсете пилето с кестенов или боров мед. Сипете вода до половината на пилето и оставете да заври. Захлупете тенджерата и я поставете в предварително загрята фурна на 160-180 градуса за 1 час.

Продукти

  • 8 горни пилешки бутчета
  • 3 глави червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. смлян кимион
  • 0.5 ч.л. едър лют червен пипер
  • 3 с.л. кедрови ядки
  • 1 пръчка канела
  • 2 с.л. кестенов мед
  • вода
  • сол
  • зехтин

Свързани рецепти