Пиле соте с печени чушки
1. Нарежете пилешкото месо на жулиени - тънки ленти. Сложете го в купа, овкусете със сол и черен пипер и налейте вино. Оставете 10-15 минути месото да почине.
2. Обелете картофите, разрежете ги на половини и ги сварете. Разтворете кубчето бульон в тенджера с вряща вода.
3. В тиган с малко олио запържете парченцата месо. Добавете нарязаните на ленти печени чушки и кисели краставички. Добавете и кубчета сланина. Разбъркайте. Овкусете с горчица и малко сол. Сложете брашното, бъркайте в продължение на 1-2 минути, след което добавете горещ бульон, колкото да покрие месото. Излейте и виното от маринатата на месото. Оставете сместа да покъкри няколко минути и добавете сметаната. Разбъркайте и оставете 2-3 минути сотето на огъня.
4. Сварените картофи прецедете. Добавете им сол, малко прясно мляко и бучка масло и ги намачкайте.
5. Сервирайте пиле соте с топка картофено пюре.

Продукти

  • 2 пилешки филета 30 г сланина 50 мл бяло вино 2 кисели краставички 3 печени мариновани чушки 1 кубче телешки бульон 6 картофа 2 ч.л. горчица 2 с.л. брашно 2 с.л. заквасена сметана сол и черен пипер на вкус олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички