Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пиле соте с печени чушки

категория 0/5
1. Нарежете пилешкото месо на жулиени - тънки ленти. Сложете го в купа, овкусете със сол и черен пипер и налейте вино. Оставете 10-15 минути месото да почине.
2. Обелете картофите, разрежете ги на половини и ги сварете. Разтворете кубчето бульон в тенджера с вряща вода.
3. В тиган с малко олио запържете парченцата месо. Добавете нарязаните на ленти печени чушки и кисели краставички. Добавете и кубчета сланина. Разбъркайте. Овкусете с горчица и малко сол. Сложете брашното, бъркайте в продължение на 1-2 минути, след което добавете горещ бульон, колкото да покрие месото. Излейте и виното от маринатата на месото. Оставете сместа да покъкри няколко минути и добавете сметаната. Разбъркайте и оставете 2-3 минути сотето на огъня.
4. Сварените картофи прецедете. Добавете им сол, малко прясно мляко и бучка масло и ги намачкайте.
5. Сервирайте пиле соте с топка картофено пюре.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович