Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Сварете ги в тенджера с подсолена вода. Прецедете ги и ги намачкайте с помощта на преса.
2. В тенджерка сипете 2 с.л. зехтин и щом той се загрее, добавете предварително обеления и настърган чесън. Запържете чесъна до омекване.
3. Изсипете внимателно запържения чесън с мазнината при картофите и разбъркайте. Добавете киселото мляко и разбъркайте енергично докато сместа стане гладка.
4. Поръсете със сол и едросмлян пипер обезкостените пилешки гърди с кожа. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган с огнеупорна дръжка и запържете пилешкото, като първо го поставите с кожата надолу.
5. Щом месото придобие златист цвят, поставете тигана в предварително загрята фурна на 200 градуса за 7-8 минути, докато месото стане готово.
6. За салсата нарежете доматите на кубчета, а лютата чушка на тънки кръгчета. Сложете ги в купичка и ги поръсете със сол. Разбъркайте и ги оставете за няколко минути. Непосредствено преди сервиране добавете нарязаните листа мента и овкусете със зехтин. Разбъркайте.
7. На дъното на голяма чиния разстелете картофеното пюре, а върху него подредете нарязаните на парчета пилешко месо. Върху месото разпределете салсата с мента.

Продукти

  • 2 парчета пилешки гърди
  • 3 картофа
  • 4 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 2 домата
  • 0.5 зелена люта чушка
  • 150 г кисело мляко
  • 1 връзка мента
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти