Пиле с плънка от чесън и кестени
1. За плънката нарежете на ситно лука, чесъна и селърито. Запържете ги в тиган с 2-3 с.л. зехтин за около 4 минути. Добавете кедровите ядки и нарязаните кестени. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и гответе още 1-2 минути. Накрая добавете магданоза, разбъркайте и дръпнете от огъня. Добавете сварения ориз към плънката и разбъркайте.
2. Поставете обезкостеното пиле с кожата надолу върху лист хартия за печене. Поръсете със сол и черен пипер и поставете плънката по средата на месото, по дължина. Завийте месото на стегнато руло. Завържете рулото с готварски конец на няколко места. Полейте рулото с малко зехтин, поръсете сол и черен пипер. Хубаво втрийте подправките в месото. Поставете рулото в дълбока тавичка в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час. Увеличете температурата на 200 градуса и печете още 15-20 минути, до образуването на златиста коричка. Извадете месото и го оставете да си почине 15 минути.
3. За соса нарежете на ситно листата магданоз и обелената скилидка чесън. Сложете ги в купа и добавете оцета, разбъркайте. Добавете зехтина на струйка, като бъркате енергично, до получаването на по-плътна консистенция.
4. Нарежете пилешкото руло на дебели филии. Поднесете месото с магданозен сос.

Продукти

  • 1 голямо свободно отглеждано пиле зехтин сол и черен пиперЗа плънката:0.5 лук 1 скилидка чесън 1 стрък селъри 50 г кедрови ядки 75 г печени или варени кестени 100 г сварен ориз 2 с.л. нарязан магданоз сол и черен пиперЗа соса:1 връзка магданоз 1 скилидка чесън 0.5 ч.л. пълнозърнеста горчица 1.5 с.л. червен винен оцет 5 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички