1. Нарежете филето на по-тънки резени. Загрейте зехтина в дълбок тиган с огнеупорна дръжка.

2. Поръсете щипка сол и щипка прясно смлян черен пипер. Подредете филетата на дъното на тигана и ги поръсете със сол и черен пипер. Запечатайте месото до златистокафяво от всички страни.

3. Отрежете двата края на предварително измитите и подсушени тиквички. Оформете спирали от тях с помощта на специален уред. Подредете ги върху месото. Поръсете сушените риган и мащерка и разбъркайте добре. Щом тиквичките омекнат, добавете пасираните домати и разбъркайте.

4. Поръсете с галета панко, подредете кръгчета моцарела и поръсете с фино настърган пармезан. Най-отгоре поръсете отново с галета.

5. Печете в предварително загрята фурна на 220-240 градуса, под грила, за 4-5 минути, докато сирената се разтопят.

6. Поръсете ястието с листа босилек и поднесете.

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 500 г пилешки гърди
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 300 мл пасирани домати
  • 350 г тъмнозелени тиквички
  • 100 г моцарела
  • 75 г пармезан
  • 75 г галета панко
  • листа босилек

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички