Пиле с пармезан
Рецепта от: Донал Скиан
1. Нарежете филето на по-тънки резени. Загрейте зехтина в дълбок тиган с огнеупорна дръжка.
2. Поръсете щипка сол и щипка прясно смлян черен пипер. Подредете филетата на дъното на тигана и ги поръсете със сол и черен пипер. Запечатайте месото до златистокафяво от всички страни.
3. Отрежете двата края на предварително измитите и подсушени тиквички. Оформете спирали от тях с помощта на специален уред. Подредете ги върху месото. Поръсете сушените риган и мащерка и разбъркайте добре. Щом тиквичките омекнат, добавете пасираните домати и разбъркайте.
4. Поръсете с галета панко, подредете кръгчета моцарела и поръсете с фино настърган пармезан. Най-отгоре поръсете отново с галета.
5. Печете в предварително загрята фурна на 220-240 градуса, под грила, за 4-5 минути, докато сирената се разтопят.
6. Поръсете ястието с листа босилек и поднесете.
Продукти
- 2 с.л. зехтин
- 500 г пилешки гърди
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сушена мащерка
- 300 мл пасирани домати
- 350 г тъмнозелени тиквички
- 100 г моцарела
- 75 г пармезан
- 75 г галета панко
- листа босилек
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет