Пиле с панчета и балсамов оцет

Пиле с панчета и балсамов оцет

Начин на приготвяне:

1. Загрейте дълбок тиган и сипете в него зехтин. Подредете бутчетата с кожата надолу и ги запечатайте от всички страни.
2. Добавете нарязаната на малки кубчета панчета, разбъркайте и оставете да се запържи до златисто.  
3. Добавете нарязания на тънки филийки чесън и стръковете мащерка. Добавете бялото вино и изчакайте да се изпари.
4. Добавете бульона. Овкусете с черен пипер и захлупете. намалете силата на огъня и гответе 1 час.
5. Изключете котлона и полейте месото с истински качествен балсамов оцет. Включете отново котлоноа, разбъркайте и гответе 2 минути.
6. За салатата отстранете твърдата част на съвсем млади аспержи. Разрежете ги по дължина на две и ги сложете в купа. добавете и чери доматчетата, разрязани на половинки. Добавете и нарязан магданоз. Овкусете със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте добре и оставете настрани за 20 минути.
7. Сервирайте пилешки бутчета, поляти със сос и гарнирани със салата от аспержи.

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 4 горни пилешки бутчета
  • 4 долни пилешки бутчета
  • 200 г панчета
  • 3 скилидки чесън
  • 6 стръка мащерка
  • 150 мл бялов ино
  • 300 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 3 с.л. балсамов оцет

За салатата:

  • 200 г зелени аспержи
  • 200 г чери домати
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 лимон
  • сок
  • 3 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти