Пиле с кленов сироп

Пиле с кленов сироп

Начин на приготвяне:

1. В добре загрят тиган сипете качествен кленов сироп. Добавете водата, лютия червен пипер и солта и оставете сместа да заври.
2. Почистете пилешките гърди от жилки и ако е необходимо, ги изтънете леко, като ги начукате. Поставете парчетата месо във врящия сос и го варете по 3-4 минути от всяка страна.
3. Предварително изпечете корени пащърнак, разполовени по дължина и бланширайте грах в шушулки.
4. Сервирайте карамелизираното месо, гарнирано с пащърнак и грах.

Продукти

  • 0.25 ч.ч. кленов сироп
  • 1 ч.ч. вода
  • 0.5 ч.л. едър лют червен пипер
  • сол
  • 2 парчета пилешки гърди
  • 5 корена пащърнак
  • шепа грах в шушулки

Свързани рецепти