Пиле с какао
Рецепта от: Еверт те Пас
1. Сварете многозърнестия ориз в тенджера с подсолена вода в съотношение 1:3 ориз-вода. Прецедете сварения ориз, ако е необходимо.
2. Поръсете парчетата пилешки гърди със сол и черен пипер от двете страни. Загрейте около 1 с.л. зехтин в тиган и запържете пилешкото месо, от двете страни, за около 5 минути.
3. Сипете какаото в чиния, като го пресеете през ситна цедка. Поставете запечатаните пилешки филета в какаото и ги оваляйте хубаво в него. Поставете месото в тавичка и го запечете за 8 минути в предварително загрята фурна на 140 градуса.
4. За гарнитурата от зеленчуци отстранете конците от стъблата селъри и ги нарежете на полумесеци. Морковите нарежете на тънки кръгчета, а лукът - на ситно. Запържете зеленчуците в тиган с 1-2 с.л. зехтин, за около 5 минути.
5. Настържете кората на портокала направо върху зеленчуците и изтискайте сока му. Овкусете зеленчуците със сол и черен пипер и ги задушавайте още 3 минути. Накрая добавете предварително прецедените зърна царевица.
6. Нарежете пилешкото месо на филии. Сервирайте многозърнест ориз за основа, а върху него задушени зеленчуци. върху тях подредете нарязаното месо.
2. Поръсете парчетата пилешки гърди със сол и черен пипер от двете страни. Загрейте около 1 с.л. зехтин в тиган и запържете пилешкото месо, от двете страни, за около 5 минути.
3. Сипете какаото в чиния, като го пресеете през ситна цедка. Поставете запечатаните пилешки филета в какаото и ги оваляйте хубаво в него. Поставете месото в тавичка и го запечете за 8 минути в предварително загрята фурна на 140 градуса.
4. За гарнитурата от зеленчуци отстранете конците от стъблата селъри и ги нарежете на полумесеци. Морковите нарежете на тънки кръгчета, а лукът - на ситно. Запържете зеленчуците в тиган с 1-2 с.л. зехтин, за около 5 минути.
5. Настържете кората на портокала направо върху зеленчуците и изтискайте сока му. Овкусете зеленчуците със сол и черен пипер и ги задушавайте още 3 минути. Накрая добавете предварително прецедените зърна царевица.
6. Нарежете пилешкото месо на филии. Сервирайте многозърнест ориз за основа, а върху него задушени зеленчуци. върху тях подредете нарязаното месо.
Продукти
- 275 г многозърнест ориз 4 пилешки гърди зехтин 4 с.л. какао 3 стъбла селъри 1 връзка моркови 275 г замразена царевица 1 глава лук 1 портокал сок и настъргана кора сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Еверт те Пас
Пюре от цикория със сос
Рецепти Еверт те Пас
Рибни бисквити със салата от авокадо
Рецепти Еверт те Пас
Печени зеленчуци със спанак и портокалов сос
Рецепти Еверт те Пас
Хамбургери с портобело и домашен кетчуп
Рецепти Еверт те Пас
Пролетен картофен пай с козе сирене
Рецепти Еверт те Пас
Спаначена супа с козе сирене
Рецепти Еверт те Пас
Тиквен хутспот
Рецепти Еверт те Пас
Салата с пиле и пълнени картофи
Рецепти Еверт те Пас
Скумрия с варени зеленчуци