Пиле с кайсии и кокосово мляко
Рецепта от: Найджъл Слейтър
1. За пастата за кърито нарежете на едро стъблата лимонена трева, обелете и нарежете на едро джинджифила, отстранете дръжките на лютите чушки и ги разрежете наполовина. Сложете всичко в кухненски робот, добавете обелените скилидки чесън, листата кориандър и фино настърганата кора на двата лайма. Смелете и добавете 2-3 с.л. олио, рибния и соевия сос, разрязаните на четвъртинки домати. Смелете отново до образуванета на паста.
2. Загрейте дълбок тиган и сипете 1 с.л. олио. Поставете предварително измитите и подсушени пилешки бутчета в тигана, с кожата надолу. Запечатайте месото от двете страни, до златисто. Извадете ги в чиния.
3. Излейте мазнината от тигана и сипете в него половината количество от пикантната паста (останалото количество пресипете в буркан с винтова капачка, сипете малко олио отгоре и съхранявайте в хладилник до 1 седмица). След 2 минути върнете бутчетата в съда и добавете кокосовото мляко. Захлупете с капак и гответе 10 минути.
4. Разрежете кайсиите на половинки и отстранете костилките им. Добавете ги при пилешките бутчета, така че да са покрити от течността и гответе още 10 минути. Накрая поръсете с листа кориандър и сок от 1/2 лайм.
5. Сервирайте пилето с кайсии и кокосово мляко с варен ориз или хляб наан.
Продукти
- 3 стъбла лимонен трева
- 50 г корен джинджифил
- 2 червени люти чушки
- 2 скилидки чесън
- 1 връзка кориандър
- 2 лайма
- слънчогледово олио
- 200 г домати
- 1 с.л. рибен сос
- 2 с.л. тъмен соев сос
- 8 горни пилешки бутчета
- 8 бр. кайсии
- 400 мл кокосово мляко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото