1. Накиснете сухите гъби във вода за 15 минути. След това ги изцедете и нарежете. Нарежете на ситно чесъна. Смесете гъбите, чесъна и маслото и овкусете със сол и пипер. Натъпчете тази смес под кожата на пилето. Намажете пилето с масло от всички страни. След това го запечатайте от всички страни като поставите тавата върху котлон. Щом пилето придобие цвят го сложете във фурната за час и половина на 170 градуса.
2. В един тиган задушете гъбите с малко масло. А в друг тиган запържете ситно нарязания лук в масло. Добавете брашното, за да се получи запръжка. Излейте студените бульон, сметана и вино. Щом сосът се сгъсти, добавете задушените гъби и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок.
3. Сервирайте печеното пиле, залято със сметанов сос с гъби и гарнирано с домашни пържени картофи и чаша вино.

Продукти

  • За соса:1 глава лук 20 г масло 20 г брашно 500 мл пилешки бульон 200 мл сметана 200 г смесени гъби черен пипер 1 лимон сок 300 мл бяло вино1 скилидка чесън 1 пиле 60 г сушени гъби 50 г масло сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички