Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пиле с гъби и сметанов сос

категория 0/5
1. Накиснете сухите гъби във вода за 15 минути. След това ги изцедете и нарежете. Нарежете на ситно чесъна. Смесете гъбите, чесъна и маслото и овкусете със сол и пипер. Натъпчете тази смес под кожата на пилето. Намажете пилето с масло от всички страни. След това го запечатайте от всички страни като поставите тавата върху котлон. Щом пилето придобие цвят го сложете във фурната за час и половина на 170 градуса.
2. В един тиган задушете гъбите с малко масло. А в друг тиган запържете ситно нарязания лук в масло. Добавете брашното, за да се получи запръжка. Излейте студените бульон, сметана и вино. Щом сосът се сгъсти, добавете задушените гъби и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок.
3. Сервирайте печеното пиле, залято със сметанов сос с гъби и гарнирано с домашни пържени картофи и чаша вино.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен