1. Разрежете всяко парче пилешки гърди на две по хоризонтал, но не докрай и разтворете като пеперуда. Подсушете пилешкото и поръсете от двете страни със сол и черен пипер.

2. Загрейте голям тиган на силна температура и капнете няколко капки зехтин в него. Запечатайте месото от двете страни, до златисто кафяво, за 2-3 минути. Извадете в чиния.

3. Върнете тигана на котлона, но на умерен огън. Сипете останалия зехтин и добавете нарязания на полумесеци лук, смачканата скилидка чесън, нарязаните на лентички тиквички и стръковете мащерка. Запържете зеленчуците за 8 минути, докато лукът омекне, а тиквичките започнат да покафеняват.

4. Добавете почистените и нарязаните на тънки филийки пресни картофи и нарязаните на кубчета домати. Залейте с бульона и върнете пилето в тигана. Поставете капака полуоткрехнат. Гответе 10 минути,д окато картофите и месото омекнат.

5. Накрая добавете зеления фасул и фино настърганата лимонова кора. Гответе още 2 минути. Дръпнете от огъня и изтискайте лимоновия сок. Сервирайте.

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 4 пилешки гърди
  • 1 глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4-5 стръка мащерка
  • 3 малки тъмнозелени тиквички
  • 200 г пресни картофи
  • 400 г домати
  • 250 мл пилешки бульон
  • 320 г зелен фасул
  • 1 лимон, кора и сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички