Начин на приготвяне:

1. Пригответе си всички продукти за ястието преди да започнете да готвите. Нарежете пилешкото месо на тънки парченца. Обелете главата лук и скилидки чесън и го нарежете на тънки полумесеци.
2. Загрейте добре уок. Сипете 3-4 с.л. олио в него и го загрейте силно. Изсипете нарязаното месо, лук и чесън. добавете и сухата люта чушка без семки. Разбърквайте енергично докато продуктите придобият златист цвят. Поръсете с обилно количество прясно смлян черен пипер.
3. Добавете сос от стриди, соев сос и рибен сос. Разбъркайте. Добавете водата и зърната пресен /зелен/ пипер. Гответе до готовност.
4. Върху предварително сварения ориз поръсете ситно нарязан див лук, тънки кръгчета люта чушка и смлян печен чесън.
5. С помощта на решетеста лъжица извадете месото от уока в чиния. Полейте със сос с лук, див лук, люта чушка и смлян печен чесън.

Продукти

  • 400 г пилешко филе
  • 1 глава лук
  • 6 скилидки чесън
  • 0.5 суха люта чушка
  • 20 зърна пресен пипер
  • 100 мл сос от стриди
  • 500 мл вода
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. рибен сос
  • сол и черен пипер
  • олио
  • 400 г сварен ориз
  • 1 червена люта чушка
  • 1 връзка сибирски лук
  • печен чесън

Свързани рецепти