Пиле с бира

Пиле с бира

Начин на приготвяне:

1. Отрежете краката на почистените от вътрешности и пера пилета.
2. В хаванче стрийте семената от копър. Добавете червения пипер, чесъна и сухата мащерка и стрийте. Добавете сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Поръсете пилетата първо с малко зехтин, а след това със сухата марината и хубаво я втрийте в тях. Излейте бирата до половината в двете кенчета. във всяко кенче поставете стръкове мащерка. Поставете всяко пиле върху кенче така, че то да влезе вътре в него.
4. Разстелете листа алуминиево фолио върху тлеещи въглени в огнище или барбекй. Поставете пилетата изправени върху фолиото. захлупете с метална кофа и печете 1 час.

Продукти

  • 2 органично пиле
  • 2 ч.л. семена от копър
  • 2 с.л. кафява захар мусковадо
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 2 ч.л. сушена мащерка
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 2 ч.л. сол
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 кена бира
  • 10 стръка мащерка

Свързани рецепти