Пиле с билково песто
1. За пестото накъсайте листата салвия, магданоз и босилек в купа. Добавете чесъна, лимоновия сок, фино настъргания пармезан. Овкусете със сол, черен пипер и захар. Добавете зехтина и пасирайте до гладкост.
2. Разрежете пилето с ножица по гръбнака - от двете му страни и го отстранете. Натиснете пилето, за да се разтвори леко и го поставете в тава. Поръсете го с едра сол и я втрийте в месото. Нарежете 1-2 лимона на резени и поставете няколко вътре в пилето, а други около него.
3. Сипете 2-3 с.л. от билковото песто и хубаво го втрийте в цялото пиле. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 40-45 минути.
4. Шом извадите печеното пиле, разпръснете листа спанак около него и го намажете с още малко песто, с помощта на четка.

Продукти

  • 1 пиле 1 с.л. хималайска сол 2 лимона 0.5 връзка спанакЗа пестото:0.5 връзка салвия 0.5 връзка магданоз 0.5 връзка босилек 1 ч.л. пресован чесън 2 с.л. лимонов сок 50 г пармезан 1.5 ч.л. хималайска сол 1 ч.л. прясно смлян черен пипер 50 мл зехтин щипка захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички