Пиле под тухла с гарнитура
Рецепта от: Давид Скоко
- Обелете и измийте картофите. Нарежети ги на кубчета и ги сложете в тенджера с подсолена вода. Варете 10 минути. Отстранете стъблата на кейла и пуснете листата при картофите за 7-8 минути. Прецедете сварените картофи и листата кейл.
- Отстранете мазните части от пилешките бутчета и ги обезкостете. От вътрешната част на месото направете плитки разрези. Поставете в тавичка и поръсете със сол, черен пипер, пушен червен пипер, зехтин и нарязани листа салвия и розмарин. Втрийте добре подправките в месото.
- В тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин. Разрежете главата чесън на две и ароматизирайте с нея зехтина, след това я извадете. Сотирайте картофите и листата кейл за кратко. Овкусете със сол.
- Опаковайте тухлата в лист алуминиево фолио. Поставете 2 пилешки бутчета в добре загрят грил-тиган, с кожата надолу. Поставете тухлата върху тях. Щом кожата се запече до хрупкавост, обърнете месото и отново притиснете с тухлата. Отстрани в тигана добавете малки главички лук и чери доматчета, за да се запекат.
- Нарежете месото на ивици и поднесете с гарнитура от сотирани кейл и картофи и запечени лук и чери доматчета. Поръсете с малко зехтин.
Продукти
- 4 пилешки бутчета
- 1 връзка кейл
- 300 г картофи
- 1 глава чесън
- зехтин
- сол и черен пипер
- 1 с.л. пушен червен пипер
- 4 стръка розмарин
- 1 стрък градински чай
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото