1. Обелете и измийте картофите. Нарежети ги на кубчета и ги сложете в тенджера с подсолена вода. Варете 10 минути. Отстранете стъблата на кейла и пуснете листата при картофите за 7-8 минути. Прецедете сварените картофи и листата кейл.
  2. Отстранете мазните части от пилешките бутчета и ги обезкостете. От вътрешната част на месото направете плитки разрези. Поставете в тавичка и поръсете със сол, черен пипер, пушен червен пипер, зехтин и нарязани листа салвия и розмарин. Втрийте добре подправките в месото.
  3. В тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин. Разрежете главата чесън на две и ароматизирайте с нея зехтина, след това я извадете. Сотирайте картофите и листата кейл за кратко. Овкусете със сол.
  4.  Опаковайте тухлата в лист алуминиево фолио. Поставете 2 пилешки бутчета в добре загрят грил-тиган, с кожата надолу. Поставете тухлата върху тях. Щом кожата се запече до хрупкавост, обърнете месото и отново притиснете с тухлата. Отстрани в тигана добавете малки главички лук и чери доматчета, за да се запекат. 
  5. Нарежете месото на ивици и поднесете с гарнитура от сотирани кейл и картофи и запечени лук и чери доматчета. Поръсете с малко зехтин.

Продукти

  • 4 пилешки бутчета
  • 1 връзка кейл  
  • 300 г картофи
  • 1 глава чесън
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. пушен червен пипер
  • 4 стръка розмарин
  • 1 стрък градински чай

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички