Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пиле по киевски

категория 0/5
1. Ако използвате цяло пиле, разфасовайте го на отделни части. Махнете кожата от гърдите и направете лек разрез по дължина на всяко парче.
2. В купа смесете солено масло със ситно нарязаните подправки и чесън. Настържете кората на лимона и разбъркайте хубаво.
3. Сложете по малко масло с подправки в джобчетата на парчетата пилешки гърди и хубаво ги затворете.
4. Разбийте яйцата с прясното мляко. В отделни чинии сложете галетата и брашното. Потапяйте всяко парче хърди първо в яйцата, след това в брашното и най-накрая в галетата. Изпържете пълнените пилешки гърди в тиган с малко мазнина, от всяка страна по 2 минути.
5. Прехвърлете пилешките гърди в тавичка и печете 18 минути на 220 градуса.
6. Поднесете пилето по киевски със свежа зелена салата.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Анди Макдоналд