Начин на приготвяне:
1. Направате маринатата като смесите в купа доматеното пюре, кимиона, табаското, подправката заатар и зехтин. Хубаво ги разбъркайте.
2. Поставете месото в тава и втрийте в него хубаво маринатата с ръце.
3. Нарежете на едро измитите зеленчуци - патладжанът и картофите оставете необелени. Изсипете зеленчуците върху месото и разбъркайте. Овкусете със сол и увийте хубаво тавата с алуминиево фолио. Печете яденето в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
2. Поставете месото в тава и втрийте в него хубаво маринатата с ръце.
3. Нарежете на едро измитите зеленчуци - патладжанът и картофите оставете необелени. Изсипете зеленчуците върху месото и разбъркайте. Овкусете със сол и увийте хубаво тавата с алуминиево фолио. Печете яденето в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
Продукти
- 6 пилешки бутчета /долни и горни/
- 4 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. кимион
- 2 с.л. заатар
- 6 капки табаско
- 2 патладжана
- 2 моркова
- 10 картофа
- сол