Пиле от тавата
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Направате маринатата като смесите в купа доматеното пюре, кимиона, табаското, подправката заатар и зехтин. Хубаво ги разбъркайте.
2. Поставете месото в тава и втрийте в него хубаво маринатата с ръце.
3. Нарежете на едро измитите зеленчуци - патладжанът и картофите оставете необелени. Изсипете зеленчуците върху месото и разбъркайте. Овкусете със сол и увийте хубаво тавата с алуминиево фолио. Печете яденето в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
2. Поставете месото в тава и втрийте в него хубаво маринатата с ръце.
3. Нарежете на едро измитите зеленчуци - патладжанът и картофите оставете необелени. Изсипете зеленчуците върху месото и разбъркайте. Овкусете със сол и увийте хубаво тавата с алуминиево фолио. Печете яденето в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
Продукти
- 6 пилешки бутчета /долни и горни/ 4 с.л. доматено пюре 1 ч.л. кимион 2 с.л. заатар 6 капки табаско 2 патладжана 2 моркова 10 картофа сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне