Пиле на лютика
Пиле на лютика по селски е българска рецепта, подходяща за лятото, съчетаваща пържено пилешко месо и печени зеленчуци.

1. За тази рецепта за пиле лютика на фурна нарежете пилето на малки парчета и го изпържете до готовност в 2 с. л. олио.

2. Изпечете на скара чушките и доматите. Оставете ги в тенджера с капак да се задушат и след това ги обелете.

3. Счукайте чесъна с малко сол и 1 с. л. олио в хаванче. Прехвърлете го в голяма купа, накъсайте чушките, като отстранявате семките, счукайте, после прибавете и доматите, отново счукайте. Ако има излишна течност, отцедете я. Подправете със сол и пипер и поръсете накълцания магданоз.

4. За да завършите рецептата за пиле лютика посолете горещото изпържено пиле и го смесете с чушките и доматите, разбъркайте и оставете да престои поне 30 минути преди сервиране.

рецепта за пиле на лютика

Продукти

  • 1 пиле 1 кг чушки 2 люти чушки 1 кг домати 1 връзка магданоз 4 скилидки чесън 3 с.л. олио сол и черен пипер

Начин на приготвяне: