Начин на приготвяне:

1. За пилето адобо в хаванче сложете семената кориандър, сушени люти чушки, чесън на прах и червен пипер. Накъсайте дафиновите листа и ригана. Добавете сол и стрийте всичко.

2. Подсушете добре пилешките гърди и втрийте в тях сместа от подправки. Оставете ги настрана за 5-10 минути.

3. Загрейте грил-тиган и го намажете с олио с помощта на четка. Поставете пилешките гърди и печете 5 минути, като през една минута го мажете с мазнина, за да не стане прекалено сухо месото. Завъртете парчето месо на 45 градуса и печете 3 минути, за да се получат резки от печенето. Обърнете пилешките гърди и печете 5 минути, като мажете периодично месото с мазнина. Изпеченето месо оставете да почине и го поддържайте топло.

4. За винегрета в купичка смесете нарязаните на много ситно мариновани люти чушки халапеньо, смачкания с преса чесън, нарязания на ситно кориандър. Настържете репичките. Добавете зехтина и ябълковия оцет. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

5. За салатата нарежете на еднакви парчета доматите, папаята, драконовия плод, ананаса, авокадото и ги подредете в чиния. Полейте ги с винегрет с халапеньо. Наражете месото на парчета с дебелина 1 см, под ъгъл. Поставете го върху салатата. Поръсете с листа кориандър, още винегрет и пукан амарант.

Продукти

За винегрета:

  • 125 мл зехтин
  • 25 мл ябълков оцет
  • 20 г мариновани чушки халапеньо
  • 25 г чесън
  • 1 с.л. семена кориандър
  • 3-4 репички
  • сол и черен пипер

 

За пиле адобо:

  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. семена кимион
  • 2 сухи люти чушки арбол
  • 5 мексикански дафинови листа
  • 2 ч.л. мексикански риган
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.ч. зехтин
  • 4 бр. пилешки гърди, без кожа
  • 4 с.л. пукан амарант

 

За салатата:

1/2 узряла папая

2 домата

1/2 ананас

2 кактусови круши или драконов плод (питая)

2 авокадо

1 връзка кориандър

1/4 ч.ч. листа мента

сол

1 с.л. зехтин

 

Свързани рецепти