Пиле „На бис“

Пиле „На бис“

Подготовка

Нарежете месото на шницели и го начукайте леко с домакинско чукче. Посолете. Натрошете бадемите и оваляйте в тях месото.
Изпържете го в загрятата мазнина за не повече от 30-40 сек. От всяка страна. Извадете пилето в чиния. Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в мазнината, в която сте пържили пилето. След това ги посипете с нишестето и добре разбъркайте. Налейте виното и водата и бъркайте докато получите хомогенен сос. Подправете с мащерката и пипера и посолете на вкус. Оставете соса да поври на тих огън няколко минутки. Сервирайте изпърженото пиле въ

Продукти

  • 600 г бяло пилешко месо
  • 100 г бадеми
  • сол на вкус
  • 4 с.л. олио
  • 200 г пресни печурки
  • 0.5 ч.ч. бяло вино
  • 0.5 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 ч.л нишесте
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти