Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пиле галантин

категория 0/5
Пържолите от обезкостените бутчета се разстилат и се поръсват със сол и пипер. Вътре се нареждат сушени домати, каперси, листа босилек. Пържолите се завиват на руло и се опаковат като бонбони в прозрачно фолио, като краищата му се завързват на възелчета. С нож на няколко места се продупчва фолиото. „Бонбоните“ се пускат в тенджера с вряща вода за около 15 мин. След като се извадят, се слагат в хладилник. Развиването трябва да стане внимателно, тъй като пилето си е пуснало сока и желатина. Рулата се нарязват на шайби. В купа се смесват нарязаните ябълка, лук и селъри и сока на половин лимон. Приготвя се сос от майонезата, сок от половин лимон, малко сол и пипер. Може да се добави вода, за да се получи желаната гъстота на соса. При сервирането в чинията се нареждат парчетата пиле, отгоре салатата гарнитура и отгоре се залива със сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
не