Пиле галантин
Пържолите от обезкостените бутчета се разстилат и се поръсват със сол и пипер. Вътре се нареждат сушени домати, каперси, листа босилек. Пържолите се завиват на руло и се опаковат като бонбони в прозрачно фолио, като краищата му се завързват на възелчета. С нож на няколко места се продупчва фолиото. „Бонбоните“ се пускат в тенджера с вряща вода за около 15 мин. След като се извадят, се слагат в хладилник. Развиването трябва да стане внимателно, тъй като пилето си е пуснало сока и желатина. Рулата се нарязват на шайби. В купа се смесват нарязаните ябълка, лук и селъри и сока на половин лимон. Приготвя се сос от майонезата, сок от половин лимон, малко сол и пипер. Може да се добави вода, за да се получи желаната гъстота на соса. При сервирането в чинията се нареждат парчетата пиле, отгоре салатата гарнитура и отгоре се залива със сос.
Продукти
- 2 обезкостени пилешки бутчета 60 г сушени домати 1 с.л. каперси 1 зелена ябълка 1 стрък селъри 100 г майонеза 1 лимон 1 връзка пресен босилек 1 връзка пресен магданоз сол и пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне