Начин на приготвяне:
1.Изпържете бутчетата до златисто в загрят тиган с олио, като ги поставите първо токъм страната с кожата. Запържените бутчета подредете в дълбок глинен съд, гювеч.
2. В хаванче стрийте семената кориандър, листата мащерка, магданоза, босилека, червения пипер и копъра.
3. Посолете месото, поръсете с подправката хмели сунели и прясно смлян черен пипер.
4. Нарежете лука на шайби и го запържете в мазнината от пилето.
5. В съда при пилето сложете обелените и нарязани на парчета домати, лука, накълцаните чесън и магданоз.
6.Накрая сипете сока от лимона. По желание сложете и кората. Изпечете на 200 градуса фурна за около 2 часа. Не слагайте гювеча в загрята фурна.
2. В хаванче стрийте семената кориандър, листата мащерка, магданоза, босилека, червения пипер и копъра.
3. Посолете месото, поръсете с подправката хмели сунели и прясно смлян черен пипер.
4. Нарежете лука на шайби и го запържете в мазнината от пилето.
5. В съда при пилето сложете обелените и нарязани на парчета домати, лука, накълцаните чесън и магданоз.
6.Накрая сипете сока от лимона. По желание сложете и кората. Изпечете на 200 градуса фурна за около 2 часа. Не слагайте гювеча в загрята фурна.
Продукти
- 3 пилешки бутчета
- 2 с.л. олио
- 1 голяма глава лук
- 2 домата
- 1 лимон
- сок
- 4 скилидки чесън
- 0.5 връзка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
За хмели сунели:
- 1 ч.л. кориандър на зърна
- 1 ч.л. сух магданоз
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. сух босилек
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. семена от копър