Пилаки с картофи
1.Обелете и нарежете на ситно лука. Почистете морковите, разрежете ги на две по дължина. Всяка половинка разрежете на още две, по дължина. След това нарежете морковите на правоъгълничета от по 3-4 см.
2. Сипете 3-4 с.л. зехтин в тенджера. Обелете и разрежете на две скилидките чесън. Запържете ги в зехтина за 20-30 секунди. Добавете лука и го запържете до омекване. След това добавете морковите, разбъркайте и запържете за кратко. Разрежете домата на четвъртинки, отстранете меката им вътрешност и ги нарежете на тънки лентички. Разрежете лентичките на две, по средата. Добавете ги към другите зеленчуци и разбъркайте.
3. Обелете картофите. Два от тях нарежете на малки кубчета, а третият – на лентички. Добавете ги в тенджерата, разбъркайте и поръсете със захар и сол. Залейте с топла вода, добавете още 2 с.л. зехтин, захлупете и гответе до готовност на слаб огън.
4. Сервирайте пилаки топло, поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Продукти

  • 2 глави лук 3 моркова 3 скилидки чесън 1 домат 3 картофа 1 ч.л. захар щипка сол 6 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички