Пилаф с фиде, леща и булгур
1. Разтопете маслото в тенджера. Сипете фидето и го запържете до златисто, като го разбърквате. След това добавете булгура, запържете го до златисто, като разбърквате. Залейте със зеленчуковия бульон или с вода, овкусена с подправки по ваш вкус. Захлупете съда и оставете пилафа да ври на слаб огън, докато водата се абсорбира.
2. Обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци. Чесънът нарежете на тънки филийки. Запържете ги до омекване в загрят тиган с 1-2 с.л. зехтин. Овкусете със сол.
3. Разпръснете задушените лук и чесън върху готовия пилаф и изключете котлона. Поръсете лещата и захлупете.
4. Вземете домати различни сортове и различни цветове. Нарежете ги на кръгли филии. Подредете ги върху пилафа. Махнете капака на тенджерата, покрийте с кухненска кърпа и оставете пилафа да престои 20 минути.

Продукти

  • 1 с.л. масло 3 с.л. фиде 1 ч.ч. булгур 2 ч.ч. зеленчуков бульон 3 с.л. сварена зелена леща 0.5 глава лук 2 скилидки чесън сол и черен пипер зехтин 3 домата

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички