Начин на приготвяне:

1. Залейте ядките шам-фъстък с гореща вода и ги оставете докато поомекнат. Обелете ядките и ги запечете в загрят тиган, докато променят цвета си.
2. Разтопете маслото в тенджера. добавете нарязаните на шайби домати. Добавете и половинката небелена глава чесън.
3. Направете разрез с нож на всяко чери доматче. Добавете доматчетата в тенджерата и разбъркайте внимателно. Щом доматите омекнат, залейте ги с пилешки или зеленчуков бульон. Щом бульонът заври, добавете предварително измитият и изсушен за 15 минути ориз. Захлупете тенджерата и варете на бавен огън, докато оризът абсорбира водата.
4. Овкусете със сол и черен пипер и поръсете с нарязаните запечени ядки шам-фъстък. Дръпнете от огъня, покрийте тенджерата с кърпа и захлупете. Оставете пилафа да се задушава 30 минути.
5. Сервирайте пилафа, поръсен с щипка червен пипер заедно с агнешки бут с ябълков сок.

Продукти

  • 2 с.л. масло
  • 3 продълговати домата
  • 1 шепа жълти чери доматчета
  • 0.5 глава чесън
  • 3 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
  • 2 ч.ч. дългозърнест ориз
  • 1 шепа ядки шам-фъстък
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти