Пилаф с булгур
1. Обелете главата лук, разрежете я на четири и нарежете всяка четвъртина на тънки полумесеци. Почистете стръковете праз и ги нарежете на парчета с дължина 3-4 см, под диагонал.
2. Разтопете 4 с.л. масло в тиган и запържете лука до омекване. Добавете праза и запържете и него. Овкусете със сол.
3. През това време, в друг тиган запържете в 2 с.л. масло фидето, докато маслото започне да образува балончета, а фидето придобие златист цвят.
4. Към запържените лук и праз добавете булгура и разбъркайте за минута-две. Сипете вода колкото да покрие булгура. Добавете запърженото в масло фиде и покрийте с капак. Намалете силата на огъня и гответе до готовност, докато водата се абсорбира напълно.

Продукти

  • 1 глава лук 2 стръка праз 6 с.л. масло 3 щипки сол 1.5 шепа арпа фиде 500 г пълнозърнест булгур

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички