Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пикантно пилешко задушено с боб

категория 0/5
1. Обезкостете бутчетата и премахнете кожата им.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а лютата чушка на колелца. В тиган със зехтин запържете лука и чесъна, а след това и чушката за около 2-3 минути. Добавете чилито на прах и разбъркайте. Поставете бутчетата в тигана и ги запечатайте по 5-6 минути от всяка страна, като намалите котлона. Обелете и нарежете чоризото на малки кубчета и ги добавете в тигана. Нарежете доматите и празът и ги добавете. Разбъркайте още 2 минути и добавете топла вода. Начупете кубчето бульон /ползвайте бульон на кубчета без консерванти/, разбъркайте и захлупете. Оставете яхнията да поври 10-15 минути.
3. Сварете ориза според указанията на пакета. Прецедете го и го оставете захлупен да се задуши.
4. Измийте боба от консерва и го изцедете. В купичка смесете нишестето с малко студена вода. Добавете боба и кашичката от нишесте в ястието. Разбъркайте за още няколко минути.
5. Сервирайте варен ориз и пикантна яхния със сос.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен