Пикантно пилешко задушено с боб
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обезкостете бутчетата и премахнете кожата им.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а лютата чушка на колелца. В тиган със зехтин запържете лука и чесъна, а след това и чушката за около 2-3 минути. Добавете чилито на прах и разбъркайте. Поставете бутчетата в тигана и ги запечатайте по 5-6 минути от всяка страна, като намалите котлона. Обелете и нарежете чоризото на малки кубчета и ги добавете в тигана. Нарежете доматите и празът и ги добавете. Разбъркайте още 2 минути и добавете топла вода. Начупете кубчето бульон /ползвайте бульон на кубчета без консерванти/, разбъркайте и захлупете. Оставете яхнията да поври 10-15 минути.
3. Сварете ориза според указанията на пакета. Прецедете го и го оставете захлупен да се задуши.
4. Измийте боба от консерва и го изцедете. В купичка смесете нишестето с малко студена вода. Добавете боба и кашичката от нишесте в ястието. Разбъркайте за още няколко минути.
5. Сервирайте варен ориз и пикантна яхния със сос.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а лютата чушка на колелца. В тиган със зехтин запържете лука и чесъна, а след това и чушката за около 2-3 минути. Добавете чилито на прах и разбъркайте. Поставете бутчетата в тигана и ги запечатайте по 5-6 минути от всяка страна, като намалите котлона. Обелете и нарежете чоризото на малки кубчета и ги добавете в тигана. Нарежете доматите и празът и ги добавете. Разбъркайте още 2 минути и добавете топла вода. Начупете кубчето бульон /ползвайте бульон на кубчета без консерванти/, разбъркайте и захлупете. Оставете яхнията да поври 10-15 минути.
3. Сварете ориза според указанията на пакета. Прецедете го и го оставете захлупен да се задуши.
4. Измийте боба от консерва и го изцедете. В купичка смесете нишестето с малко студена вода. Добавете боба и кашичката от нишесте в ястието. Разбъркайте за още няколко минути.
5. Сервирайте варен ориз и пикантна яхния със сос.
Продукти
- 300 г пълнозърнест ориз 2 скилидки чесън 1 люта червена чушка 1 ч.л. чили на прах 0.5 чоризо 1 стрък праз 4 горни пилешки бутчета 4 малки домати 300 мл вода 1 кубче пилешки бульон 300 г боб 1 с.л. царевично нишесте 0.5 връзка магданоз сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне