Пикантно чътни
1. В тиган сложете семената кимион, кориандър и синап. Добавете листата къри и овкусете със сол. Затоплете подправките на слаб огън за 20-30 секунди.
2. Добавете целите сушени люти чушки в тигана. Обелете главата лук и я настържете на едро ренде. Сипете 2-3 с.л. зехтин в тигана и добавете лука. Разбъркайте и гответе 2 минути, до омекване.
3. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Добавете ги за 1-2 минути. Разбъркайте. Добавете захарта и разбъркайте. След това добавете тамариндовата паста и кокосовите стърготини. Разбъркайте и оставете за 1-2 минути.
4. Обелете и настържете моркова на едро ренде. Добавете го при останалите продукти и разбъркайте. Гответе на слаб огън 2-3 минути. Ако е необходимо, добавете 2-3 с.л. вода.
5. Дръпнете от огъня и прехвърлете в стрелизиран буркан от 750 мл. Съхранявайте чътнито в хладилник. сервирайте със студени меса, риба и сирена.

Продукти

  • 6 сушени къри листа 1 ч.л. семена кимион 1 ч.л. синапено семе 1 ч.л. семена кориандър 3 сушени люти чушки зехтин 1 глава лук 3 скилидки чесън 4 с.л. паста от тамаринд 3 с.л. пудра захар 4 с.л. кокосови стърготини 2 моркова сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички