Пикантно агнешко с боб канелини
Рецепта от: Мери Бери
1. Почистете месото от сухожилия и го нарежете на малки парчета. Сложете го в купа и поръсете със смлени кимион и кориандър. Разбъркайте добре.
2. Загрейте 3 с.л. олио в голяма тенджера с двойно дъно и огнеупорни капак и дръжки. Запечатайте месото на порции, до покафеняване, от всимки страни. Извадете месото в тавичка.
3. Сипете 1 с.л. олио в същия съд и запържете нарязания на тънки полумесеци лук заедно с фино настъргания джинджифил, за около 10 минути, докато омекне. Сипете виното и разбъркайте добре, като оберете всичко от дъното на съда. Щом виното се изпари, след 2-3 минути, добавете доматеното пюре, пастата хариса, меда и нарязаните домати. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете фино настърганата кора на 1 лимон и сока на 1/2 лимон. Върнете месото в тенджерата ир азбъркайте. Захлупете и поставете в предварително загрята фурна на 140 градуса (с вентилатор) за 1 час и 15 минути.
4. Извадете тенджерата от фурната и добавете предварително прецедения боб. Разбъркайте, захлупете и върнете във фурната за още 15 минути.
5. Поднесете агнешката яхния с боб топла, с лъжица заквасена сметана. За гарнитура поднесете варен ориз или арабски кускус.
Продукти
- 4 с.л. олио
- 2 с.л. кимион
- 2 с.л. смлян кориандър
- 1 кг агнешки врат
- 2.5 см корен джинджифил
- 2 глави лук
- 250 мл бял винен оцет
- 400 г нарязани домати от консерва
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 с.л. течен мед
- 1 1/2 с.л. паста хариса
- 1/2 лимон
- 400 г боб канелини от консерва
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол