Маринатата за тези шишчета включва кимион, чили, джинджифил и индийско орехче, а докато се пекат на скарата хората ще искат още и още. "Колкото по-дълго мариновате месото, толкова по-вкусно и крехко ще стане то", съветва Люк Нгуен.

Продукти

  • 1 кг телешко филе
  • 125 мл олио
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 2 лимона
  • За маринатата:
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 1 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. смляно индийско орехче
  • 3 ч.л. сол
  • 3 скилидки чесън
  • 80 мл олио
  • 3 с.л. светъл соев сос

Начин на приготвяне:

  • 1. За маринатата смесете в тавичка подправките с обелените и смачкани на паста скилидки чесън, олиото и соевия сос. Разбъркайте добре. Поставете месото, нарязано на парчета от по 2.5 см в тавичката и много добре го оваляйте в маринатата. Покрийте съда с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути или цяла нощ.
  • 2. Накиснете 12 дървени шишчета в студена вода за 20 минути.
  • 3. Нанижете маринованото месо на шишчетата. Изпечете ги върху огън или силно загрята скара, като ги мажете с олио по време на печенето. Печете по 3 минути от всяка страна.
  • 4. Поръсете топлите шишчета със смлян кимион и едър лют червен пипер и поднесете с резени лимон.

Свързани рецепти

Виж всички