Пикантни уйгурски телешки шишчета
Рецепта от: Люк Нгуен
Маринатата за тези шишчета включва кимион, чили, джинджифил и индийско орехче, а докато се пекат на скарата хората ще искат още и още. "Колкото по-дълго мариновате месото, толкова по-вкусно и крехко ще стане то", съветва Люк Нгуен.
Продукти
- 1 кг телешко филе
- 125 мл олио
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 1 ч.л. смлян кимион
- 2 лимона
- За маринатата:
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 1 ч.л. смлян кориандър
- 1 ч.л. смляно индийско орехче
- 3 ч.л. сол
- 3 скилидки чесън
- 80 мл олио
- 3 с.л. светъл соев сос
Начин на приготвяне:
- 1. За маринатата смесете в тавичка подправките с обелените и смачкани на паста скилидки чесън, олиото и соевия сос. Разбъркайте добре. Поставете месото, нарязано на парчета от по 2.5 см в тавичката и много добре го оваляйте в маринатата. Покрийте съда с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути или цяла нощ.
- 2. Накиснете 12 дървени шишчета в студена вода за 20 минути.
- 3. Нанижете маринованото месо на шишчетата. Изпечете ги върху огън или силно загрята скара, като ги мажете с олио по време на печенето. Печете по 3 минути от всяка страна.
- 4. Поръсете топлите шишчета със смлян кимион и едър лют червен пипер и поднесете с резени лимон.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами