Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пикантни тиквени мъфини

категория 0/5
1. За тестото смесете в купа брашното, бакпулвера /може да ползвате и сода бикарбонат/, захарта, солта и другите подправки. Разбъркайте хубаво. В друга купа сложете тиквата, яйцата, прясното мляко /може да ползвате и разредено с малко вода кисело мляко/ и олиото. Разбъркайте хубаво и добавете сместа към сухите продукти. Разбъркайте цялата смес с помощта на миксер. Наредете хартиени кошнички в тава за мъфини и разпределете тестото в тях. Запълвайте 3/4 от обема им. Печете мъфините 25 минути на 180 градуса.
2. За шоколадовия крем разбийте маслото с миксер, добавете пудрата захар и продължете разбиването. След това добавете изстудения сладкарски крем малко по малко и пордължете разбиването. Накрая добавете разтопения шоколад на струйка и разбийте до пълна хомогенност. Пресипете крема в пош с назъбен накрайник.
3. За млечния карамел сипвайте на порции захарта в съд с дърга дръжка, докато тя се разтопи. Разклащайте леко съда от време на време, за да се разстила равномерно карамела. В друг съд, на друг котлон, сложете сметаната да заври. Добавете врялата сметана към карамела. Сместа ще се надигне изведнъж, след това разбъркайте енергично и добавете маслото. Щом то се поразтопи, свалете карамела от котлона. Щом поизстине сместа я сипете в малък еднократен пош.
4. Украсете изпечените мъфини, като направите първо пръстен по външната част на кексчето от шоколадовия крем - два пласта един върху друг. Образувалото се кладенче по средата запълнете с млечен карамел. Поръсете кексчето с настърган шоколад и тиквени семки.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен