Пикантни тиквени мъфини
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото смесете в купа брашното, бакпулвера /може да ползвате и сода бикарбонат/, захарта, солта и другите подправки. Разбъркайте хубаво. В друга купа сложете тиквата, яйцата, прясното мляко /може да ползвате и разредено с малко вода кисело мляко/ и олиото. Разбъркайте хубаво и добавете сместа към сухите продукти. Разбъркайте цялата смес с помощта на миксер. Наредете хартиени кошнички в тава за мъфини и разпределете тестото в тях. Запълвайте 3/4 от обема им. Печете мъфините 25 минути на 180 градуса.
2. За шоколадовия крем разбийте маслото с миксер, добавете пудрата захар и продължете разбиването. След това добавете изстудения сладкарски крем малко по малко и пордължете разбиването. Накрая добавете разтопения шоколад на струйка и разбийте до пълна хомогенност. Пресипете крема в пош с назъбен накрайник.
3. За млечния карамел сипвайте на порции захарта в съд с дърга дръжка, докато тя се разтопи. Разклащайте леко съда от време на време, за да се разстила равномерно карамела. В друг съд, на друг котлон, сложете сметаната да заври. Добавете врялата сметана към карамела. Сместа ще се надигне изведнъж, след това разбъркайте енергично и добавете маслото. Щом то се поразтопи, свалете карамела от котлона. Щом поизстине сместа я сипете в малък еднократен пош.
4. Украсете изпечените мъфини, като направите първо пръстен по външната част на кексчето от шоколадовия крем - два пласта един върху друг. Образувалото се кладенче по средата запълнете с млечен карамел. Поръсете кексчето с настърган шоколад и тиквени семки.
2. За шоколадовия крем разбийте маслото с миксер, добавете пудрата захар и продължете разбиването. След това добавете изстудения сладкарски крем малко по малко и пордължете разбиването. Накрая добавете разтопения шоколад на струйка и разбийте до пълна хомогенност. Пресипете крема в пош с назъбен накрайник.
3. За млечния карамел сипвайте на порции захарта в съд с дърга дръжка, докато тя се разтопи. Разклащайте леко съда от време на време, за да се разстила равномерно карамела. В друг съд, на друг котлон, сложете сметаната да заври. Добавете врялата сметана към карамела. Сместа ще се надигне изведнъж, след това разбъркайте енергично и добавете маслото. Щом то се поразтопи, свалете карамела от котлона. Щом поизстине сместа я сипете в малък еднократен пош.
4. Украсете изпечените мъфини, като направите първо пръстен по външната част на кексчето от шоколадовия крем - два пласта един върху друг. Образувалото се кладенче по средата запълнете с млечен карамел. Поръсете кексчето с настърган шоколад и тиквени семки.
Продукти
- За тестото:200 г пълнозърнесто брашно 1 с.л. бакпулвер 220 г тъмнокафява захар 1 щипка сол 1 щипка канела 1 щипка черен пипер 1 ч.л. джинджифил 2 яйца 160 г настъргана тиква 180 мл слънчогледово олио 275 мл прясно млякоЗа шоколадовия крем:250 г масло 60 г пудра захар 250 г сладкарски крем 150 г млечен шоколадЗа млечния карамел:100 г захар 100 мл течна сметана 75 г масло 1 щипка солЗа украса:50 г настърган шоколад 50 г печени белени тиквени семки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк