Пикантни скариди по креолски
1. Почистете скаридите и ги измийте добре. накиснете дървени шишчета във висок съд със студена вода за 15 минути.
2. В купичка настържете чесън, добавете щипка сол и олиото към него. Разбъркайте добре.
3. В друга купа сипете всички подправки заедно със захарта и настърганата кора на лайм и разбъркайте добре.
4. Оваляйте скаридите първо в чесновото олио, а след това в подправките.
5. Загрейте добре грил-тиган и сипете в него половината чесново олио. Запържете скаридите от двете страни, до златисто.
6. Нанижете скаридите на шишчета и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Полейте ги с останалото олио и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 6-8 минути.
Сервирайте шишчетата със скариди с пържен ориз.

Продукти

  • 800 г тигрови скариди 0.5 с.л. настърган чесън 100 мл олио щипка солЗа соса:2 с.л. лук на прах 4 ч.л. настърган чесън 2 с.л. сушен риган 1 с.л. сушена мащерка 1 ч.л. бял пипер 1 ч.л. лют червен пипер 3 ч.л. пушен червен пипер 2 ч.л. едър лют червен пипер 2 с.л. кафява захар 1.5 ч.л. сол 1 лайм настъргана кора

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички