Пикантни рибни кексчета
1. Прецедете рибата тон през цедка и леко я намачкайте. Сложете я в купа- Добавете нарязаните на тънки филийки, варени, белени водни кестени, нарязаните на кръгчета пресен луки люта чушка, без семките, нарязаните листа кориандър. Сложете листата от кафир лайм едно върху друго,н авийте ги на стегнато руло и ги нарежете на ситно. Добавете ги при рибата заедно с рибния сос. Овкусете с малко сол и черен пипер и разбъркайте.
2. Разбийте яйцата. Добавете ги към сместа с риба и омесете всичко с ръце. Оформете малки топки от сместа, след това ги сплескайте леко.
3. Загрейте 3-4 с.л. олио в тиган и изпържете кекчетата от двете страни, до златисто, по 1-2 минута от всяка страна. Обръщайте кексчетата внимателно с помощта на шпатула. Извадете ги в чиния.
4. За соса сипете в купичка захарта, оцета, рибния сос и сока от лайм. Добавете нарязаните листа кориандър и разбъркайте добре.
5. Сервирайте рибните кексчета със сладко-киселия сос.

Продукти

  • 400 г филе риба тон от консерва 6 водни кестена 3 стръка пресен лук 3 см джинджифил 3 с.л. нарязан кориандър 1 люта чушка 3 листа от кафир лайм 2 ч.л. рибен сос 2 яйца сол и черен пипер олиоЗа соса: щипка пудра захар 2 с.л. рибен сос 1 с.л. оризов оцет 0.5 лайм сок 2 с.л. нарязан кориандър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички