Това е рецепта за пържени картофи, но заляти със сладко-пикантен сос с много подправки в индийски стил.

Продукти

  • 2 листа нори
  • 6 с.л. чесън на гранули
  • 2 ч.л. едър лют червен пипер
  • 3 с.л. бял сусам
  • 1 с.л. черен сусам
  • 1 кг. картофи
  • 1.5 л олио
  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. сос от стриди

Начин на приготвяне:

  • 1. В блендер сипете подправките и начупените листа нори. Смелете.
  • 2. В купичка смесете меда, рибения сос и соса от стриди. Разбъркайте до хомогенност.
  • 3. Обелете картофите и ги нарежете на тънки пръчици. Измийте ги и ги подсушете в кухненска кърпа. Загрейте олиото в дълбока тенджера до 170 градуса. Пържете картофите на порции, по 3 мин. Пържените картофи поставете в тава, постлана с кухненска хартия и ги дръжте топли в леко загрята фурна.
  • 4. Пресипете картофите в голяма купа и ги залейте със соса. Разбъркайте добре. Поръсете сместа от подправки. Разбъркайте и поднесете.

Свързани рецепти

Виж всички