Пикантни палачинки

Пикантни палачинки

Начин на приготвяне:

1. За палачинките запечете за минута семената кимион в сух тиган с незалепващо покритие заедно с щипка сол. Добавете 2-3 с.л. зехтин и нарязаните на много ситно люта чушка, без семките, чесън и джинджифил. Запържете за 2 минути. Пресипете сместа в голяма купа.
2. Щом сместа от подправки изстине, добавете брашното и яйцето, и овкусете със сол и черен пипер. разбъркайте. Добавете прясното мляко на струйка, като разбивате енергично, за да получите гладка смес. Добавете 1 ч.л. зехтин, разбъркайте и оставете сместа да почине 10 минути.
3. За пълнежа обелете сварените и изистнали картофи и ги нарежете на кубчета. Обелете и нарежете на ситно лука. В тиган с 2-3 с.л. зехтин сипете синапеното семе и го запържете докато започне да пука. Добавете лука и куркумата, разбъркайте и задушете до омекване, за около 10 минути. Добавете картофите, поръсете със сол, разбъркайте и запържете за 3-4 минути. Изключете котлона и оставете сместа да поизстине.
4. Загрейте добре тиган и сипете 1 ч.л. зехтин. Разбъркайте добре сместа за палачинки, сипете черпак от нея и я разстелете по дъното на тигана така, че да се получат тънки палачинки. Пържете палачинките по 1-2 минути от всяка страна.
5. В единия край на всяка палачинка сложете от картофения пълнеж и завийте стегнато.
6. Смесете киселото мляко с нарязани на едро листа кориандър. Поднесете пикантните палачинки със сос.

Продукти

За палачинките:

  • зехтин
  • 2 ч.л. семена кимион
  • 0.5 зелена люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 3 см джинджифил
  • 125 г брашно
  • 1 яйце
  • 275 мл прясно мляко
  • сол и черен пипер

За пълнежа:

  • зехтин
  • 1 ч.л. синапено семе
  • 0.5 глава лук
  • 1 ч.л. куркума
  • 5 сварени картофа

За соса:

  • 6 с.л. кисело мляко
  • 2 с.л. нарязан кориандър

Свързани рецепти