Пикантни палачинки
Рецепта от: Гордън Рамзи

1. За палачинките запечете за минута семената кимион в сух тиган с незалепващо покритие заедно с щипка сол. Добавете 2-3 с.л. зехтин и нарязаните на много ситно люта чушка, без семките, чесън и джинджифил. Запържете за 2 минути. Пресипете сместа в голяма купа.
2. Щом сместа от подправки изстине, добавете брашното и яйцето, и овкусете със сол и черен пипер. разбъркайте. Добавете прясното мляко на струйка, като разбивате енергично, за да получите гладка смес. Добавете 1 ч.л. зехтин, разбъркайте и оставете сместа да почине 10 минути.
3. За пълнежа обелете сварените и изистнали картофи и ги нарежете на кубчета. Обелете и нарежете на ситно лука. В тиган с 2-3 с.л. зехтин сипете синапеното семе и го запържете докато започне да пука. Добавете лука и куркумата, разбъркайте и задушете до омекване, за около 10 минути. Добавете картофите, поръсете със сол, разбъркайте и запържете за 3-4 минути. Изключете котлона и оставете сместа да поизстине.
4. Загрейте добре тиган и сипете 1 ч.л. зехтин. Разбъркайте добре сместа за палачинки, сипете черпак от нея и я разстелете по дъното на тигана така, че да се получат тънки палачинки. Пържете палачинките по 1-2 минути от всяка страна.
5. В единия край на всяка палачинка сложете от картофения пълнеж и завийте стегнато.
6. Смесете киселото мляко с нарязани на едро листа кориандър. Поднесете пикантните палачинки със сос.
2. Щом сместа от подправки изстине, добавете брашното и яйцето, и овкусете със сол и черен пипер. разбъркайте. Добавете прясното мляко на струйка, като разбивате енергично, за да получите гладка смес. Добавете 1 ч.л. зехтин, разбъркайте и оставете сместа да почине 10 минути.
3. За пълнежа обелете сварените и изистнали картофи и ги нарежете на кубчета. Обелете и нарежете на ситно лука. В тиган с 2-3 с.л. зехтин сипете синапеното семе и го запържете докато започне да пука. Добавете лука и куркумата, разбъркайте и задушете до омекване, за около 10 минути. Добавете картофите, поръсете със сол, разбъркайте и запържете за 3-4 минути. Изключете котлона и оставете сместа да поизстине.
4. Загрейте добре тиган и сипете 1 ч.л. зехтин. Разбъркайте добре сместа за палачинки, сипете черпак от нея и я разстелете по дъното на тигана така, че да се получат тънки палачинки. Пържете палачинките по 1-2 минути от всяка страна.
5. В единия край на всяка палачинка сложете от картофения пълнеж и завийте стегнато.
6. Смесете киселото мляко с нарязани на едро листа кориандър. Поднесете пикантните палачинки със сос.
Продукти
- За палачинките: зехтин 2 ч.л. семена кимион 0.5 зелена люта чушка 2 скилидки чесън 3 см джинджифил 125 г брашно 1 яйце 275 мл прясно мляко сол и черен пиперЗа пълнежа: зехтин 1 ч.л. синапено семе 0.5 глава лук 1 ч.л. куркума 5 сварени картофаЗа соса:6 с.л. кисело мляко 2 с.л. нарязан кориандър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Гордън Рамзи
Сандвич с пържола
Рецепти Гордън Рамзи
Мъфини с круши и мюсли
Рецепти Гордън Рамзи
Пикантни рибни кексчета
Рецепти Гордън Рамзи
Фарфале с рикота, панчета и грах
Рецепти Гордън Рамзи
Свинско на тиган със сладко-кисели чушки
Рецепти Гордън Рамзи
Телешко с чили в маруля
Рецепти Гордън Рамзи
Агнешко с пържен хляб
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Гордън Рамзи
Задушени наденички
Рецепти Гордън Рамзи
Салата "Цезар"