Пикантни кюфтенца със скариди

Пикантни кюфтенца със скариди

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете двата вида брашно, бакпулвера и куркумата. Добавете кокосовата сметана, белтъка, настъргания джинджифил и чили соса. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте до хомогенност.
2. Добавете месото от скариди и обелените и настъргани сладки картофи. Добавете и нарязаната на ситно зелена част на стръка пресен лук. Разбъркайте внимателно до хомогенност. Оставете сместа в хладилник за 10-15 минути.
3. Постелете плоска тава с хартия за печене. Сипете олио в тиган с дебело дъно, колкото да покрие дъното му и го загрейте. С помощта на лъжица сипете от сместа в тигана, оформяйки плоски кюфтенца. Пържете по 3 минути от всяка страна.
4. Подредете запържените кюфтенца в тавата и ги запечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.
5. Сервирайте пикантните кюфтенца топли, гарнирани с гуакамоле.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 175 г брашно с набухвател
  • 60 г оризово брашно
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • 0.5 ч.л. куркума
  • 150 мл кокосова сметана
  • 1 белтък
  • 2 с.л. тайландски сладък сос
  • 4 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. сол
  • 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 300 г сурови белени скариди
  • 2 ч.ч. настъргани сладки картофи
  • 1 стрък пресен лук
  • 2 с.л. листа кориандър
  • олио

Свързани рецепти