Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пикантни кюфтенца с печени зеленчуци и булгур

категория 0/5
1. Сложете булгура в купа. Залейте го с горещия бульон, добавете малко зехтин и покрийте с чиния. Оставете за 15 минути.
2. Нарежете на ситно зелените подправки. Разрежете чери доматчетата на половинки. Добавете ги към булгура. Настържете кората и изтискайте сока на половин лимон. Овкусете със сол и черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
3. Нарежете зеленчуците, без чесъна, на едро и ги сложете в тава. Наронете мащерката отгоре и разхвърляйте скилидките чесън. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте и печете на 200 градуса 50 минути.
4. Може да замените агнешката кайма с кайма от 50:50 свинско и телешко. Сложете каймата в купа и добавете към нея подправките, яйцата и галетата. Овкусете със сол и черен пипер и омесете каймата. Оформете продълговати кюфтенца и ги подредете в предварително намазнена тава. Печете кюфтенцата 15 минути в предварително загрята фурна.
5. Поднесете пикантните кюфтенца с гарнитура от булгур и печени зеленчуци. Залейте със овкусено кисело мляко.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Анди Макдоналд