Пикантни яйца по мексикански
1. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Лютата чушка нарежете на тънки кръгчета заедно със семките. Лукът нарежете на ситно.
2. Загрейте тиган, сипете 2-3 с.л. зехтин в него и запържете нарязаните лук, чесън и люта чушка за 5-6 минути, до омекване. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Добавете предварително запечените в сух тиган семена кимион и разбъркайте за няколко декунди. Добавете нарязаните домати от консерва, разбъркайте и гответе 5 минути. Прецедете боба, измийте го под течаща вода и го добавете в доматения сос. Разбъркайте и изключете котлона.
4. Намажете с малко зехтин кръгла тавичка. Поръсете със сол. разрежете тортилите на по две парчета и облепете стените и дъното на тавичката с тях. Оставете краищата на парчетата тортили да стърчат, за да станат хрупкави. Изсипете доматения сос със боб в тавичката и го разпределете равномерно. Направете шест дупки в сместа и чукнете по едно яйце във всяка. Поръсете с фино настърган чедър. Овкусете с едър лют червен пипер, сол и черен пипер. Поставете закуската в предварително загрята фурна на 180 градуса /на функция грил/ за 8-10 минути.
5. Поръсете яйцата с нарязани листа кориандър и ги сервирайте като късна закуска или ранен обяд.

Продукти

  • зехтин 1 глава червен лук 1 зелена люта чушка 2 скилидки чесън 1 ч.л. запечени семена кимион 400 г нарязани домати 400 г черен боб от консерва 6 царевични тортили 6 яйца от свободно отглеждани кокошки 50 г сирене чедър 2 щипки едър лют червен пипер шепа листа кориандър сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички