Начин на приготвяне:

1. Почистете сепията, измийте я добре и я нарежете на тънки ивички. Сложете я в купа, но не метална, добавете нарязаните на ситно скилидки чесън и люта чушка без семки. Добавете и 1.5 с.л. зехтин. Разбъркайте, покрийте купата и оставете сепията в маринатата поне 1 час в хладилник.
2. Нарежете стръковете селъри на тънки, дълги ивички и ги сложете в купа. Добавете вътрешните листенца от селърито и листата босилек. Разрежете на половинки жълти или обикновени чери доматчета. Разрежете по дължина, на половина краставицата и отстранете семките. Нарежете краставицата на тънки полумесеци и добавете и нея в купата.
3. Сипете сепията в добре загрят тиган. Пържете я, като я разбърквате от време на време, не повече от 1.5-2 минути. Сипете сепията при зеленчуците и овкусете със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте.
4. Поднесете салатата в плато и поръсете с каперси.

Продукти

  • 1 кг калмари
  • 2.5 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 1 краставица
  • 200 г жълти чери доматчета
  • 1 шепа листа от селъри
  • 1 шепа листа босилек
  • 2 стъбла селъри
  • 1 с.л. лимонов сок
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. каперси

Свързани рецепти