Пикантна пица калцоне

Пикантна пица калцоне

Начин на приготвяне:

1. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Поръсете солта върху брашното, а в кладенчето сложете маята, водата и зехтина. С пръсти разбъркайте продуктите в кладенчето, а след това постепенно омесете гладко тесто. Поставете топката тесто в намазнена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втаса на стайна температура за 30 минути.
2. За доматения сос нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в тиган с мазнина. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Добавете доматите, нарязани на кубчета, а след това и червеното вино. Оставете соса да поври докато се сгъсти. След като дръпнете соса от котлона, поръсете с риган.
3. За пълнежа нарежете на едро лука, чушката, лютата чушка /като предварително отстраните семките и/, наденицата пиперони и доматите.
4. Разточете тестото в голям кръг. Намажете краищата му с предварително разбитите яйца. Намажете половината тесто с доматен сос, а отгоре разпределете продуктите за пълнежа. Най-отгоре поръсете с рукола и рикота. Захлупете пицата и хубаво притиснете в краищата.
5. Намажете с яйце пицата отвън, а краищата и прегънете с пръсти навътре. Направете няколко дупки с нож в пицата и я прехвърлете в предварително сгорещената тава. Печете калцонето на 220 градуса 20 минути.

Продукти

За тестото:

  • 600 г брашно
  • 2 ч.л. сол
  • 20 г мая
  • 300 мл хладка вода
  • зехтин

За доматения сос:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. концентрирано доматено пюре
  • 5 домата
  • 100 мл червено вино
  • 5 стръка риган

За пълнежа:

  • 1 глава лук
  • 0.5 парче наденица пиперони
  • 1 люта червена чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 домата
  • 30 г рукола
  • 100 г рикота
  • 2 яйца за намазване

Свързани рецепти