Пикантна пица калцоне
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Поръсете солта върху брашното, а в кладенчето сложете маята, водата и зехтина. С пръсти разбъркайте продуктите в кладенчето, а след това постепенно омесете гладко тесто. Поставете топката тесто в намазнена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втаса на стайна температура за 30 минути.
2. За доматения сос нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в тиган с мазнина. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Добавете доматите, нарязани на кубчета, а след това и червеното вино. Оставете соса да поври докато се сгъсти. След като дръпнете соса от котлона, поръсете с риган.
3. За пълнежа нарежете на едро лука, чушката, лютата чушка /като предварително отстраните семките и/, наденицата пиперони и доматите.
4. Разточете тестото в голям кръг. Намажете краищата му с предварително разбитите яйца. Намажете половината тесто с доматен сос, а отгоре разпределете продуктите за пълнежа. Най-отгоре поръсете с рукола и рикота. Захлупете пицата и хубаво притиснете в краищата.
5. Намажете с яйце пицата отвън, а краищата и прегънете с пръсти навътре. Направете няколко дупки с нож в пицата и я прехвърлете в предварително сгорещената тава. Печете калцонето на 220 градуса 20 минути.
2. За доматения сос нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в тиган с мазнина. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Добавете доматите, нарязани на кубчета, а след това и червеното вино. Оставете соса да поври докато се сгъсти. След като дръпнете соса от котлона, поръсете с риган.
3. За пълнежа нарежете на едро лука, чушката, лютата чушка /като предварително отстраните семките и/, наденицата пиперони и доматите.
4. Разточете тестото в голям кръг. Намажете краищата му с предварително разбитите яйца. Намажете половината тесто с доматен сос, а отгоре разпределете продуктите за пълнежа. Най-отгоре поръсете с рукола и рикота. Захлупете пицата и хубаво притиснете в краищата.
5. Намажете с яйце пицата отвън, а краищата и прегънете с пръсти навътре. Направете няколко дупки с нож в пицата и я прехвърлете в предварително сгорещената тава. Печете калцонето на 220 градуса 20 минути.
Продукти
- За тестото:600 г брашно 2 ч.л. сол 20 г мая 300 мл хладка вода зехтинЗа доматения сос:1 глава лук 2 скилидки чесън 1 с.л. концентрирано доматено пюре 5 домата 100 мл червено вино 5 стръка риганЗа пълнежа:1 глава лук 0.5 парче наденица пиперони 1 люта червена чушка 1 червена чушка 2 домата 30 г рукола 100 г рикота 2 яйца за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери