Пикантна глазура

Пикантна глазура

Начин на приготвяне:

1. Разделете на половинки кайсиите и махнете костилките им. Сложете ги на дъното на тенджера.
2. Върху тях сипете захарта, водата, настъргания джинджифил, едро нарязания чесън, соевия сос, оризовия оцет, настърганата кора на лайма, нарязана на едро чушка, сол и пипер. Добавете и универсална подправка за сладки. Варете сместа 10-15 минути, докато кайсиите омекнат.
3. Прехвърлете сместа в блендер и я смелете. След това я прехвърлете в стъклен буркан. Може да я стерилизирате, ако искате да я съхранявате за по-дълго.
Съвет: Пикантната глазура е идеална за шунка, както и за свински ребра. Поднесете глазурата към пролетните рулца.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 500 г кайсии
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. вода
  • 3 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. смес пет подправки /канела
  • карамфил
  • резене
  • звездовиден анасон
  • сечуански пипер/
  • 2 ч.л. соев сос
  • 0.5 ч.л. сол
  • 1 лайм
  • настъргана кора
  • 1 червена люта чушка

Свързани рецепти