Начин на приготвяне:
Направете тестото с помощта на кухненски робот или миксер като смесите в следната последователност продуктите - брашно, бакпулвер, масло, крема сирене, оцет, вода и сол. Като се разбъркат хубаво продуктите, оформете тестото с ръце за кратко. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете минимум за половин час в хладилник.
За пълнежа изпечете в тава, покрита с хартия, на едро нарязаните тиква, лук и чесън. Отгоре ги поръсете с подправките. Печете зеленчуците десетина минути.
Извадете тестото от хладилника и го разточете тънко. Наложете тестото върху формата за печене /трябва да е плитка/ и с помощта на обратната страна на ножа изрежете излишното. надупчете леко с вилица тестото. Отгоре изсипете запечените зеленчуци, сложете и ядките. Залейте със смес от яйца, сметана, малко уиски и ситно нарязан див лук. Печете пая около 25 минути на 210 градуса.
За пълнежа изпечете в тава, покрита с хартия, на едро нарязаните тиква, лук и чесън. Отгоре ги поръсете с подправките. Печете зеленчуците десетина минути.
Извадете тестото от хладилника и го разточете тънко. Наложете тестото върху формата за печене /трябва да е плитка/ и с помощта на обратната страна на ножа изрежете излишното. надупчете леко с вилица тестото. Отгоре изсипете запечените зеленчуци, сложете и ядките. Залейте със смес от яйца, сметана, малко уиски и ситно нарязан див лук. Печете пая около 25 минути на 210 градуса.
Продукти
За тестото:
- 285 г брашно
- 170 г масло
- 130 г крема сирене
- 1.5 с.л. оцет
- 3 с.л. студена вода
- 1 щипка сол
- 300 g amandelen
- 1 citroen
- 180 g poedersuiker
- 1.5 tl bakpoeder
- 0.5 tl kaneelpoeder
- 1 ei
- 1 el rozenwater
За пълнежа:
- 500 г тиква
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 200 мл сметана
- 4 яйца
- 1 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. канела
- 75 г американски орехи
- 1 с.л. уиски