Пикантен пай с тиква
Направете тестото с помощта на кухненски робот или миксер като смесите в следната последователност продуктите - брашно, бакпулвер, масло, крема сирене, оцет, вода и сол. Като се разбъркат хубаво продуктите, оформете тестото с ръце за кратко. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете минимум за половин час в хладилник.
За пълнежа изпечете в тава, покрита с хартия, на едро нарязаните тиква, лук и чесън. Отгоре ги поръсете с подправките. Печете зеленчуците десетина минути.
Извадете тестото от хладилника и го разточете тънко. Наложете тестото върху формата за печене /трябва да е плитка/ и с помощта на обратната страна на ножа изрежете излишното. надупчете леко с вилица тестото. Отгоре изсипете запечените зеленчуци, сложете и ядките. Залейте със смес от яйца, сметана, малко уиски и ситно нарязан див лук. Печете пая около 25 минути на 210 градуса.

Продукти

  • За тестото:285 г брашно 170 г масло 130 г крема сирене 1.5 с.л. оцет 3 с.л. студена вода 1 щипка сол 300 g amandelen 1 citroen 180 g poedersuiker 1.5 tl bakpoeder 0.5 tl kaneelpoeder 1 ei 1 el rozenwaterЗа пълнежа:500 г тиква 1 глава лук 2 скилидки чесън 200 мл сметана 4 яйца 1 ч.л. индийско орехче 1 ч.л. канела 75 г американски орехи 1 с.л. уиски

Начин на приготвяне: