Пикантен карфиол
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обезкостете бутчетата и отстранете кожата им. Нарежете ги на малки парчета. Сипете 1 с.л. олио в тиган и запържете месото. Добавете кърито и червения пипер, и настържете джинджифила. Разбъркайте и запържете за 2-3 минути.
2. Нарежете лука на ситно. Начупете карфиола на розички и ги нарежете на ситно. Добавете лука при месото и запържете за още 6-7 минути. След това добавете карфиола, разбъркайте, добавете съвсем малко вода и захлупете съда. След 5 минути добавете сметаната и овкусете със сол и черен пипер.
3. Намажете с олио дълбока тавичка. На дъното и подредете сварените дребни картофи. Нарежете доматите на кубчета и ги подредете върху картофите. Нарежете магданоза на ситно и поръсете с него. Изсипете пилето с карфиол в тавичката. Поръсете с галета и с настърган кашкавал. Печете ястияте в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-12 минути, до златиста коричка.
Съвет: За да направите вегетариански вариант на рецептата, вместо пилешко месо използвайте леко запечени на тиган ядки кашу.
2. Нарежете лука на ситно. Начупете карфиола на розички и ги нарежете на ситно. Добавете лука при месото и запържете за още 6-7 минути. След това добавете карфиола, разбъркайте, добавете съвсем малко вода и захлупете съда. След 5 минути добавете сметаната и овкусете със сол и черен пипер.
3. Намажете с олио дълбока тавичка. На дъното и подредете сварените дребни картофи. Нарежете доматите на кубчета и ги подредете върху картофите. Нарежете магданоза на ситно и поръсете с него. Изсипете пилето с карфиол в тавичката. Поръсете с галета и с настърган кашкавал. Печете ястияте в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-12 минути, до златиста коричка.
Съвет: За да направите вегетариански вариант на рецептата, вместо пилешко месо използвайте леко запечени на тиган ядки кашу.
Продукти
- 500 г горни пилешки бутчета 1 глава лук 1.5 см джинджифил 1 с.л. къри на прах 1 с.л. червен пипер олио 1 голяма глава карфиол 200 г заквасена сметана 3 домата 0.25 връзка магданоз 800 г сварени дребни картофи 50 г галета 250 г настърган кашкавал сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери