Пикантен айс шоколад
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Съчетанието на шоколад и люта чушка прави тази напитка освен вкусна и истински ободряваща. Сервира се в стъклени чаши, пълни с лед и шоколадова украса.
Продукти
- 120 мл готварска сметана
- 310 мл прясно мляко
- ½ люта чушка „Птиче око“
- щипка канела
- 125 г млечен шоколад
- кубчета лед
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете в тенджерка готварската сметана и 60 мл прясно мляко. Добавете лютата чушка (със семки и дръжка) и канелата и изчакайте сместа да кипне. Дръпнете от огъня и сложете капак. Оставете настрани за 10 минути.
- 2. Върнете отново сместа върху котлона и загрейте почти до кипване. Прецедете сместа върху нарязания шоколад в купа. Разбъркайте енергично с помощта на тел. Добавете останалото студено прясно мляко и разбъркайте.
- 3. Начупете лед и го разпределете във високи стъклени чаши. Върху него налейте пикантната шоколадова напитка.
- 4. По желание добавете по 1 лъжица сладолед във всяка напитка. Украсете чашите с шоколадова украса.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова торта за рожден ден
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Кирстен Тиболс
Лесна шоколадова паста за моделиране
Рецепти Кирстен Тиболс
Швейцарско шоколадово руло
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадово-карамелени квадрати с орехи пекан
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови трюфели в чашки
Рецепти Кирстен Тиболс
Тартове с шоколадово-кафеен фъдж