Петифури с шоколад и маракуя
Първо се смесват сухите съставки - брашно, масло, какао и се бъркат или в блендер, или с миксер, или на ръка, докато се получат трохи. Тогава се добавя захарта и яйцето с жълтъка. пак се бърка докато стане ронливо тесто, т.е. не се прекалява с бъркането. Тестото се поставя в хладилник за 1/2 час. След това се изважда и се разточва в правоъгълна форма. В правоъгълна тавичка на дъното се слага алуминиево фолио и тестото се поставя върху него, като се маха излишното. Тестото трябва хубаво да прилепне по тавичката. Кремът се приготвя като се смесят трите съставки и се объркат. после се изсипва върху шоколадовия блат. Пече се 20-25 мин. на ниска температура. Кремът отгоре трябва да мърда, но не да е течен, като при крем карамел. Сладкишът се нарязва на малки квадратчета.

Продукти

  • Шоколадово тесто „сабле“ 425 г брашно 75 г какао 300 г масло 150 г пудра захар 1 яйце 1 жълтъкКрем от маракуя500 г кондензирано мляко 200 г пюре от маракуя 7 жълтъка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички