Петифури с шоколад и маракуя
Първо се смесват сухите съставки - брашно, масло, какао и се бъркат или в блендер, или с миксер, или на ръка, докато се получат трохи. Тогава се добавя захарта и яйцето с жълтъка. пак се бърка докато стане ронливо тесто, т.е. не се прекалява с бъркането. Тестото се поставя в хладилник за 1/2 час. След това се изважда и се разточва в правоъгълна форма. В правоъгълна тавичка на дъното се слага алуминиево фолио и тестото се поставя върху него, като се маха излишното. Тестото трябва хубаво да прилепне по тавичката. Кремът се приготвя като се смесят трите съставки и се объркат. после се изсипва върху шоколадовия блат. Пече се 20-25 мин. на ниска температура. Кремът отгоре трябва да мърда, но не да е течен, като при крем карамел. Сладкишът се нарязва на малки квадратчета.
Продукти
- Шоколадово тесто „сабле“ 425 г брашно 75 г какао 300 г масло 150 г пудра захар 1 яйце 1 жълтъкКрем от маракуя500 г кондензирано мляко 200 г пюре от маракуя 7 жълтъка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене