Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Петифури с шоколад и маракуя

категория 0/5
Първо се смесват сухите съставки - брашно, масло, какао и се бъркат или в блендер, или с миксер, или на ръка, докато се получат трохи. Тогава се добавя захарта и яйцето с жълтъка. пак се бърка докато стане ронливо тесто, т.е. не се прекалява с бъркането. Тестото се поставя в хладилник за 1/2 час. След това се изважда и се разточва в правоъгълна форма. В правоъгълна тавичка на дъното се слага алуминиево фолио и тестото се поставя върху него, като се маха излишното. Тестото трябва хубаво да прилепне по тавичката. Кремът се приготвя като се смесят трите съставки и се объркат. после се изсипва върху шоколадовия блат. Пече се 20-25 мин. на ниска температура. Кремът отгоре трябва да мърда, но не да е течен, като при крем карамел. Сладкишът се нарязва на малки квадратчета.
За деца:
да
За вегетарианци:
да