Петифури с пармезан

Петифури с пармезан

Начин на приготвяне:

1. Сипете брашното, солта и бакпулвера в кухненски робот и ги смесете. добавете мекото масло и разбийте до смесване на продуктите. добавете прясното мляко и отново разбийте, до хомогенност.
2. Разсточете тестото върху набрашнен плот, на правоъгълен лист.
3. Разтопете маслото за пълнежа и го добавете към настъргания пармезан. разбъркайте.
4. Разстелете пълнежа върху листа тесто. Завийте тестото на тънко руло, откъм по-дългата страна. поръсете рулото с малко брашно и го увийте стегнато в прозрачно фолио. Поставете в хладилник докато стане твърдо.
5. Нарежете рулото на тънки кръгчета. Подредете ги на достатъчно разстояние едно от друго в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 10-12 минути.
6. Оставете петифурите да изстинат напълно. След това може да ги сложите в стъклен буркан и да ги поднесете като подарък.

Продукти

  • 250 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 50 г меко масло
  • 1 ч.ч. прясно мляко

За пълнежа:

  • 100 г пармезан
  • 75 г масло

Свързани рецепти